Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινή ανακοίνωση - καταγγελία από σωματεία του Πειραιά για τη φασιστική δολοφονία του αντιφασίστα, Παύλου Φύσσα

 


«Καταγγέλουμε την  εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου, χτες στο Κερατσίνι από  φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής, χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στην βάρβαρη πολιτική.


Να μην τους περάσει. Ο λαός έχει την δύναμη να τους τσακίσει.

Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.

Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και την σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.

Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30 το απόγευμα στην Πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης οδός Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη.

Τα σωματεία:

Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά,  Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση  Ελαιοργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά,  Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας».
  

Η σχετική είδηση, όπως δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr :

" Δολοφονία 34χρονου άνδρα στο Κερατσίνι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το θύμα ονομάζεται Παύλος Φύσσας ήταν μουσικός της hip hop και είχε αντιφασιστική δράση στην περιοχή, ενώ ο δράστης ανήκει στη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με συντάκτη του tvxs.gr που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες από όλο τον Πειραιά. Κόσμος παρέμεινε στο σημείο μέχρι το πρωί της Τετάρτης ενώ διαδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται και για σήμερα το απόγευμα στις 18.00.
Η εν ψυχρώ δολοφονία συνέβη στην οδό Π. Τσαλδάρη στην Αμφιάλη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το θύμα βρισκόταν σε καφετέρια. Χρυσαυγίτες τον αναγνώρισαν και άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως προηγήθηκε αντιπαράθεση στο δρόμο. Ο 34χρονος επιχείρησε να φύγει με την παρέα του - πέντε ή έξι άτομα - ωστόσο τους ακολούθησε μια ομάδα χρυσαυγιτών.
Ο δράστης, ένας από την ομάδα, φέρεται να βγήκε από ένα αυτοκίνητο και να μαχαίρωσε το θύμα στο στήθος."Ψυχορραγούσε μπροστά στα μάτια μας, καμμιά σαρανταριά άτομα συγκεντρωμένοι να παρακολουθούμε το παιδί να σβήνει και εμείς ανήμποροι να τον βοηθήσουμε, έφευγαν τα τριάντα του χρόνια μπροστά στα μάτια μας από την μαχαιριά του φασίστα και εμείς όλοι κέρινοι να κοιτάζουμε απλά δίχως να μπορούμε να βοηθήσουμε", έγραψε μια αυτόπτης μάρτυρας στο facebook. 
Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο (Κρατικό Νικαίας) όπου και υπέκυψε στα τραύματά του. Ωστόσο πρόλαβε να υποδείξει τον δράστη τον οποίο φέρεται να έχει συλλάβει η αστυνομία. Πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 50 ο οποίος έφερε μαχαίρι. Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης άφησε το αυτοκίνητο του στον τόπο του εγκλήματος. Ομάδα αστυνομικών στην αρχή φρουρούσε το αυτοκίνητο, αλλά στις 04.00 το πρωί το μετακίνησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Αναζητούνται κι άλλα άτομα για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση «με αυτό το θλιβερό συμβάν». Τόνισε μάλιστα ότι η Χρυσή Αυγή θα κινηθεί νομικά κατά όσων προσπαθούν να εμπλέξουν το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου με το έγκλημα στην Αμφιάλη.
Νωρίτερα μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, δήλωσε ότι δεν υπήρξε κανένας διαπληκτισμός στην καφετέρια, απλώς υπήρχε μία παρέα με αντιφασίστες και τους περίμεναν έξω περίπου 40 άτομα της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, τόνισε ότι όταν σημειώθηκε η επίθεση, υπήρχε παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ. Υπογράμμισε ακόμα ότι δεν ήταν τυχαίο περιστατικό, αλλά επρόκειτο για οργανωμένη κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής και των ομάδων της σε Πειραιά και Πέραμα, σημειώνοντας ότι είναι η ίδια ομάδα που επιτέθηκε προ ημερών στα μέλη του ΚΚΕ.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου, Λουκάς Τζάνης, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για διαπλικτισμό εντός της καφετέριας, ωστόσο, σημειώσε ότι τουλάχιστον 15 άτομα είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα και την παρέα του. "

1 σχόλιο: