Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π. Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ (AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ) : Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 12/11

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Π. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ
(AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)
1. Με την κύρωση από τη Bουλή των νέων μέτρων του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του Προϋπολογισμού για το 2013, η τρικομματική κυβέρνηση, σε πλήρη συνεργασία με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.   νομοθέτησε τον σφαγιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στον μεν ιδιωτικό καταργούν το 8ωρο και τις Συλλογικές Συμβάσεις, αφήνοντας εντελώς απροστάτευτους του εργαζόμενους στην εργοδοτική αυθαιρεσία, ενώ στον δημόσιο προχωρούν σε άμεσες διαθεσιμότητες, δηλαδή απολύσεις, συναδέλφων κατηγοριών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αορίστου χρόνου, υποχρεωτικές μετατάξεις, ακόμη και σε κατώτερη βαθμίδα. Ταυτόχρονα τρομοκρατούν με πειθαρχικούς ελέγχους, όχι τους «επίορκους», όπως διακηρύττουν, αλλά τους υπαλλήλους που αντιστέκονται με την απειλή της «ανάρμοστης συμπεριφοράς» εντός ή εκτός «υπηρεσίας».
2. Η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους είναι ενιαία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς περικόπτουν άγρια τις συντάξεις ( για 5η συνεχόμενη φορά), καταργούν τα εναπομείναντα επιδόματα γιορτών και άδειας , πετσοκόβουν ακόμη και τα οικογενειακά επιδόματα, εκτοξεύουν την συντάξιμη ηλικία στα 67 όταν η επίσημη ανεργία ξεπερνά το 25% και τα χρόνια για την πλήρη σύνταξη στα 40 ! Η συγκεκριμένος νόμος αποτελεί ποταμό αντιλαϊκών ρυθμίσεων που περιλαμβάνει από νέα χαράτσια στην «δημόσια» υγεία μέχρι την πλήρη ουσιαστική εξίσωση των ιδιωτικών «κολλεγίων» με τα ΑΕΙ και την σκανδαλώδη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
3. Τα μέτρα δεν «τα επιβάλουν οι δανειστές και το μνημόνιο» αλλά η ανάγκη των μεγαλοεργοδοτών για φτηνό και υποταγμένο εργατοϋπαλληλικό δυναμικό σύμφωνα με τις ανάγκες της κερδοφορίας τους. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός π.χ. ότι το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπολογίζει ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013 πάνω από 40 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ το μνημόνιο αναφέρεται σε 25 χιλιάδες! Από την άλλη αποδεικνύουν τι είδους «ανάπτυξη» ετοιμάζουν, διαλύοντας τομείς του δημοσίου, προκειμένου να διαθέσουν το αντικείμενο σε ιδιώτες σε βάρος του εργαζόμενου λαού ( τρανταχτά παραδείγματα ο ΕΟΠΥΥ με τα τηλεφωνικά ραντεβού και οι συμβολαιογραφικές πράξεις).
4. Η συνενοχή των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καθώς και σε μια σειρά εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, είναι πρόδηλη, καθώς ακόμη και σήμερα υπό το βάρος της αντεργατικής λαίλαπας όχι μόνο δεν οργανώνουν αλλά υπονομεύουν τον αγώνα των εργαζομένων.
5.Έχοντας και την πείρα των μεγάλων περσινών αγώνων που οδήγησαν στην κυβερνητική εναλλαγή, είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτών των μέτρων, αλλά ταυτόχρονα να ξεκινήσουμε ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και Ε.Ε. και τη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με στόχο και γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού.


Στα πλαίσια αυτά:


- Συνεχίζουμε την Απεργία μέχρι και την Τετάρτη 14 Νοέμβρη. Ορίζουμε νέα Γ.Σ. την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 9:00 το πρωΐ.
- Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Σύρου σε Συνέλευση των την Τετάρτη 14 Νοέμβρη στις 9 :00 Στο Πνευματικό Κέντρο.
- Καλούμε την Διοίκηση δεσμευτεί και να ενημερώσει αρμοδίως ότι κανένας υπάλληλος της Α.Δ. Αιγαίου δεν εμπίπτει στις διατάξεις για διαθεσιμότητα - απόλυση.
- Παρεμβαίνουμε στην Συνεδρίαση του Π.Σ. την Πέμπτη 15 Νοέμβρη
- Οργανώνουμε συνέντευξη τύπου των Σωματείων την Τρίτη 13 Νοέμβρη στο κτίριο της Διοίκησης.
- Καλούμε την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΟΣΕΑΔΕ να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες συντονισμένης δράσης των σωματείων στις Αποκ. Διοικήσεις.
- Συντονιζόμαστε με άλλους φορείς και συσπειρώσεις εργαζομένων, με στόχο την πραγματοποίηση κοινών δράσεων.
- Καλούμε σωματεία κι φορείς εργαζομένων να πάρουν αποφάσεις για το μπλοκάρισμα και την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα !
- Καλούμε τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν σε προκήρυξη πολιτικής απεργίας διαρκείας για την συνολική ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου