Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Απόφαση συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων από Γ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡ. ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ (AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Π. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ (AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)

1. Με την κύρωση από τη Bουλή των νέων μέτρων του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 9 Ν. 4093/12) και του Προϋπολογισμού για το 2013, η τρικομματική κυβέρνηση, σε πλήρη συνεργασία με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.   νομοθέτησε τον σφαγιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Στον μεν ιδιωτικό καταργούν το 8ωρο και τις Συλλογικές Συμβάσεις, αφήνοντας εντελώς απροστάτευτους του εργαζόμενους στην εργοδοτική αυθαιρεσία, ενώ στον δημόσιο προχωρούν σε άμεσες διαθεσιμότητες, δηλαδή απολύσεις, συναδέλφων κατηγοριών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αορίστου χρόνου, και υποχρεωτικές μετατάξεις, ακόμη και σε κατώτερη βαθμίδα. Ταυτόχρονα τρομοκρατούν με πειθαρχικούς ελέγχους, όχι τους «επίορκους», όπως διακηρύττουν, αλλά τους υπαλλήλους που αντιστέκονται π.χ. με την απειλή της «ανάρμοστης συμπεριφοράς» εντός ή εκτός «υπηρεσίας». 
 
2.Η σχετική εγκύκλιος ( αρ. πρωτ. 26188/12/11/12) που εξέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και οι σχετικές ερμηνευτικές «οδηγίες» που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου, αποκαλύπτουν και την πρωτοφανή μεθόδευση «νομιμοποίησης» της κυβερνητικής αυθαιρεσίας καθώς από την μια ουσιαστικά τροποποιούν τον νόμο και από την άλλη αποκαλύπτουν πως οι αυθαίρετες μετατάξεις και οι πειθαρχικοί έλεγχοι χρησιμοποιούνται ως εργαλεία υποταγής με απειλή την απόλυση. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι ανυπόστατες εντολές κυβερνητικών παραγόντων σε στελέχη της διοίκησης για άμεση αποστολή στοιχείων σε ώρες και ημέρες εκτός ωραρίου.

3. Η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους είναι ενιαία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς περικόπτουν άγρια τις συντάξεις ( για 5η συνεχόμενη φορά), καταργούν τα εναπομείναντα επιδόματα γιορτών και άδειας , πετσοκόβουν ακόμη και τα οικογενειακά επιδόματα, εκτοξεύουν την συντάξιμη ηλικία στα 67 όταν η επίσημη ανεργία ξεπερνά το 25% και τα χρόνια για την πλήρη σύνταξη στα 40 ! Η συγκεκριμένος νόμος αποτελεί ποταμό αντιλαϊκών ρυθμίσεων που περιλαμβάνει από νέα χαράτσια στην «δημόσια» υγεία μέχρι την πλήρη ουσιαστική εξίσωση των ιδιωτικών «κολλεγίων» με τα ΑΕΙ και την σκανδαλώδη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
4. Τα μέτρα δεν «τα επιβάλουν οι δανειστές και το μνημόνιο» αλλά η ανάγκη των μεγαλοεργοδοτών για φτηνό και υποταγμένο εργατοϋπαλληλικό δυναμικό σύμφωνα με τις ανάγκες της κερδοφορίας τους. Από την άλλη αποδεικνύουν τι είδους «ανάπτυξη» ετοιμάζουν, διαλύοντας τομείς του δημοσίου, προκειμένου να διαθέσουν το αντικείμενο σε ιδιώτες σε βάρος του εργαζόμενου λαού ( τρανταχτά παραδείγματα ο ΕΟΠΥΥ με τα τηλεφωνικά ραντεβού και οι συμβολαιογραφικές πράξεις).
5. Έχοντας και την πείρα των μεγάλων περσινών αγώνων που οδήγησαν στην κυβερνητική εναλλαγή, είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτών των μέτρων, αλλά ταυτόχρονα να ξεκινήσουμε ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και Ε.Ε. και τη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με στόχο και γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού.

           6. Καλούμε τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν σε προκήρυξη πολιτικής απεργίας διαρκείας για την συνολική ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής.

           Στα πλαίσια αυτά:
- Συνεχίζουμε την Απεργία την από Τρίτη 20 έως και την Δευτέρα 26 Νοέμβρη. Ορίζουμε νέα Γ.Σ. την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 10:30 το πρωΐ.
- Καταγγέλλουμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την υλοποίηση του νόμου.
- Καλούμε την Διοίκηση δεσμευτεί και να ενημερώσει αρμοδίως ότι κανένας υπάλληλος της Α.Δ. Αιγαίου δεν εμπίπτει στις διατάξεις για διαθεσιμότητα - απόλυση. Κανένας συνάδελφος «διαθέσιμος» – απολυμένος - άνεργος.
- Καλούμε την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΟΣΕΑΔΕ να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες συντονισμένης δράσης των σωματείων στις Αποκ. Διοικήσεις.
- Συντονιζόμαστε με άλλους φορείς και συσπειρώσεις εργαζομένων, με στόχο την πραγματοποίηση κοινών δράσεων.
- Καλούμε σωματεία κι φορείς εργαζομένων να πάρουν αποφάσεις για το μπλοκάρισμα και την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα !
- Προχωράμε στην ίδρυση απεργιακού ταμείου για την κάλυψη αναγκών του αγώνα μας και βασικών βιοτικών αναγκών απεργούντων συναδέλφων
 
Ερμούπολη 20.11.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου