Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ: 6 και 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ στη 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!


Απεργιακές Συγκεντρώσεις 
ΤΡΙΤΗ 10:30 π.μ και ΤΕΤΑΡΤΗ 10:30 π.μ. στο ΝΕΩΡΙΟ-ΙΚΑ


Να τελειώνουμε με τη χούντα συγκυβέρνησης – τρόικας!
Μπορούμε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Λαϊκός Ξεσηκωμός Παντού!


Την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σηματοδοτεί ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013 και το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Στο Σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού, αλλά και στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έχουν ενσωματωθεί το σύνολο των αντιδραστικών μέτρων που συμφώνησαν, στα πλαίσια της συγκυβέρνησης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με την τρόικα, μέτρα που προβλέπουν: Νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, στους μισθούς και στις αποζημιώσεις, αύξηση φορολογίας, ιδιωτικοποιήσεις, εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, απολύσεις συμβασιούχων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και εφεδρεία δημοσίων υπαλλήλων. Το κλείσιμο των ΔΟΥ στα νησιά μας, η ανεργία και η εργασιακή περιπλάνηση των εργαζομένων σε αυτές, είναι η τροχιοδεικτική τους βολή στις Κυκλάδες!

Είναι ενδεικτικό ότι χρόνο με το χρόνο το «βάρος» των μέτρων μεγαλώνει, καθώς ως το 2016 προβλέπεται να ανέλθουν στα 19 δισ. Ευρώ (!), οδηγώντας την εργαζόμενη πλειοψηφία στην απόλυτη εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή, το κρατικό χρέος, στο όνομα του οποίου υποτίθεται ότι λαμβάνονται τα μέτρα, συνεχώς διογκώνεται, φτάνοντας στο 189% του ΑΕΠ το 2013. Τελικά, το πολυδιαφημισμένο κούρεμα που θα μας έσωζε το Φλεβάρη, απλά οδήγησε στη λεηλασία και στη χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων και στη σημερινή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67. Οι ίδιοι παραδέχονται άλλωστε ότι το πακέτο των μέτρων θα εντείνει την καπιταλιστική κρίση, με το ποσοστό ανεργίας να ανέρχεται στο 30% και με συρρίκνωση της οικονομίας που θυμίζει εμπόλεμη περίοδο.

Τίποτα παράδοξο δεν υπάρχει σε αυτήν την πραγματικότητα : Η κεντρική επιλογή των πολιτικών επιτελείων του κεφαλαίου είναι η υποτίμηση της εργασίας σε επίπεδα Βουλγαρίας, δηλαδή η πλήρης κοινωνική και πολιτική υποταγή των εργαζομένων, με σκοπό ένα νέο γύρο, ακόμη πιο βάρβαρης, καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Η συγκυβέρνηση τρεκλίζει κάτω από το βάρος της ασφυκτικής κοινωνικής πίεσης. Ούτε τα σιδερόφραχτα ΜΑΤ, ούτε οι ναζιστικές συμμορίες, ούτε η πληρωμένη δημοσιογραφία, ούτε οι τρικλοποδιές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που για ακόμη μια φορά στη Σύρο μετέτρεψε την 48ωρη απεργία σε 24ωρη, μπορούν να σταματήσουν τη λαϊκή οργή. Όμως, η οργή πρέπει να πάρει δημόσια έκφραση : πρέπει να κατεβεί στο δρόμο. Μπορούμε να ανατρέψουμε τα μέτρα αν όλοι όσοι πληττόμαστε από αυτά, κατεβούμε στον αγώνα, αν οργανωθούμε. Ήρθε η ώρα να σημάνει γενικός πανεργατικός ξεσηκωμός διαρκείας, να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, μέσα από την αυτοργάνωσή τους, παραμερίζοντας τα συνδικαλιστικά νεκροταφεία της γραφειοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μπορούν να νικήσουν ,με πολύμορφο απεργιακό αγώνα διαρκείας, που δε θα σταματήσει την Τετάρτη, αλλά θα συνεχιστεί και μετά από αυτήν, μέχρι να πάρουν πίσω τα νέα μέτρα, μέχρι την ανατροπή της συγκυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ. Για την κατάργηση των Μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των υπηρεσιών παροχής δημόσιων αγαθών, τη ρήξη και αποδέσμευση από την Ε.Ε και το ευρώ.

Να τελειώνουμε με τη χούντα συγκυβέρνησης – τρόικας!
Μπορούμε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Λαϊκός Ξεσηκωμός Παντού!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου