Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Πολυτεχνείο 2012 . Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου



Τριάντα εννιά χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση του Νοέμβρη, τα πολιτικά μηνύματα του Πολυτεχνείου, όχι απλά παραμένουν επίκαιρα, αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας, η οποία δοκιμάζεται από την ολομέτωπη επίθεση της πολιτικής του κεφαλαίου. Η μετατροπή της χώρας σε μια μεγάλη Ειδική Οικονομική Ζώνη μπορεί να ανατραπεί μόνο με μαζικούς κοινωνικούς πανεργατικούς αγώνες, οι οποίοι θα έχουν άμεση αναφορά και συσχέτιση με τα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, δημόσια εκπαίδευση και λαϊκή κυριαρχία.

Το Πολυτεχνείο σήμερα δεν είναι μια απλή επέτειος, αλλά αποτελεί την αφορμή για να ξεσηκωθούμε όλοι ενάντια σε αυτούς που με το μισαλλόδοξο λόγο τους καλλιεργούν τη βία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, με στόχο να πλήξουν την κοινωνική αλληλεγγύη και στο τέλος την ίδια τη Δημοκρατία. Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συνεχίζει να ενοχλεί τους νοσταλγούς της χούντας και κάθε φασισμού, γι’ αυτό και απειλούν τον κόσμο της εκπαίδευσης, προσπαθώντας, μάταια, να ακυρώσουν την πολιτική παρακαταθήκη του Νοέμβρη στους σημερινούς λαϊκούς αγώνες.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τιμούν τους ήρωες του Πολυτεχνείου που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθιά πίστη στη δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία. Η εξέγερση του Νοέμβρη ζει σήμερα μέσα από τη πάλη του κόσμου της εργασίας για την ανατροπή των Μνημονίων και των αντεργατικών ανατροπών στο μισθό, την ασφάλιση και τα μορφωτικά δικαιώματα. Καλύτερη τιμή στο Νοέμβρη είναι σήμερα ο αγώνας για υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος "ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".

Ο Σύλλογος, στα πλαίσια του φετινού εορτασμού, διοργανώνει, μαζί με την Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων και το φοιτητικό σύλλογο, την προβολή της ταινίας της Αλίντας Δημητρίου «Τα κορίτσια της βροχής» στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου την Παρασκευή 16Νοέμβρη στις 19:00 και το Σάββατο στις 18:00 συμμετέχει στο συλλαλητήριο στις 18:00 στην Πλατεία Μιαούλη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου