Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το κατέβασμα αντιναζιστικού πανό από αγνώστους στη Σύρο

Αξημέρωτα της Κυριακής 18 Νοεμβρίου, μέσα στην κάλυψη της νύχτας, έδρασαν αυτοί που ντρέπονται να δείξουν το πρόσωπό τους, αυτοί που φοβούνται να πουν το όνομά τους και να δηλώσουν ότι είναι φασίστες και νεοναζί.

Αυτοί οι ανώνυμοι θρασύδειλοι εισέβαλαν νύχτα στο χώρο του Πανεπιστημίου και κατέβασαν ένα πανό του φοιτητικού συλλόγου Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων που έλεγε "Καμία ανοχή στους νεοναζί".

Είμαστε στο πλευρό των φοιτητών και φωνάζουμε μαζί τους ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Θυμίζουμε σε όσους θέλουν να λέγονται Έλληνες ότι η Ελληνική Παιδεία, από τις Θερμοπύλες και το Μαραθώνα μέχρι την αντίσταση στο Γ' Ράιχ και στη Χούντα, επιβάλλει την αντίσταση στον αυταρχισμό κάθε μορφής.

Θυμίζουμε ότι τη νύχτα κινούνται μόνο οι εγκληματικές συμμορίες που δεν έχουν καμία σχέση με τον εργαζόμενο κόσμο. Αυτοί που σήμερα ετοιμάζονται να συμμαχήσουν με τους «νέους κατακτητές» που απειλούν την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια είναι της ίδιας ιδεολογίας με όσους το 1940 συμμάχησαν με το Γερμανό κατακτητή.

Η ευθύνη για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα βαρύνει όλους μας, τόσο την πολιτική ηγεσία όσο και καθέναν από μας χωριστά, δεδομένου ότι η ανοχή μας κατά το παρελθόν σε φασιστικές συμπεριφορές υπήρξε η κερκόπορτα ενίσχυσής τους.

«Όποιος ξεχνά την ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει....»
Στη μνήμη του Ρούσσου Βρανά...
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού 
του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου