Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. για ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ, Κ.Υ. ΑΜΟΡΓΟΥ, Π.Ι. & Π.Ι.Ι. ΝΑΞΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Νάξου, Κ.Υ. Αμοργού, Π.Ι. & Π.Π.Ι. Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, καταγγέλλει τα φαινόμενα εξωγενών και απαράδεκτων παρεμβάσεων στο λειτούργημα μας που επιχειρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από άτομα προσκείμενα κατά δήλωση τους στην οργάνωση Χρυσή Αυγή.
Συγκεκριμένα, συνάδελφοι μας από το νοσηλευτικό και ιατρικό κλάδο, δέχτηκαν προτάσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής, που επιδίωκαν «συνεργασία» για την οργάνωση αιμοδοσίας «μόνο για έλληνες» και επιπλέον έδωσαν τα στοιχεία τους προκειμένου οι συνάδελφοι που δήθεν αντιμετωπίζουν προβλήματα «μόνο με αλλοδαπούς» (οικονομικούς μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες) να τους καλέσουν για να «καθαρίσουν».



Σε όλους αυτούς που προσπαθούν να σπείρουν το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο στο χώρο μας και στην κοινωνία ολόκληρη απαντάμε ότι, για τους λειτουργούς υγείας, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ανακούφιση του ασθενούς είναι υπέρτατος σκοπός που δεν μπορεί να περιοριστεί από σύνορα και έθνη.



Καλούμε όλους τους συναδέλφους αλλά και όλους τους συνανθρώπους να καταδικάσουν απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους πρακτικές και να υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι σε κάθε απόπειρα καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και κατάταξης των ανθρώπων σε ανώτερες και κατώτερες φυλές.



Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι καθήκον κάθε ανθρώπου.



Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος



Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής



Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος



Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός



Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα ,

αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ...



Μπέρτολ Μπρεχτ





Η Γενική Συνέλευση του Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. της 26/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου