Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ανακοινώσεις για τις συλλήψεις εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη



Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών
Σύρου-Τήνου-Μυκόνου
Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Αποκεντρωμένη Διοίκηση)


ΘΕΜΑ : Για τη σύλληψη του Θανάση Αγαπητού και των υπαλλήλων της ΠΟΕ ΟΤΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καταδικάζει τις τρομοκρατικές συλλήψεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, μια μέρα μετά τη διαδήλωση εργαζομένων σε συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ όπου έδινε συνέντευξη ο Γερμανός πρέσβης, η αστυνομία κάνοντας χρήση των σχετικών βίντεο, συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, το δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

Οι συλλήψεις, η κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, δεν μπορούν να κάμψουν το λαϊκό αγωνιστικό φρόνημα. Σήμερα, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός παλεύει για ψωμί – παιδεία – λευτεριά, δουλειά για όλους, δημόσια παιδεία και υγεία, ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν καταστέλλονται.

Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες και να καταδικάσει τις τρομοκρατικές συλλήψεις.




Α' ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Θέμα: Διώξεις εργαζομένων για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Παραμονές εορτασμού του Πολυτεχνείου και η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αδύναμοι της κοινωνίας βιώνουμε μια νέα χούντα κοινοβουλευτικού τύπου. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του συστήματος κάνοντας χρήση βίντεο, συλλάβανε τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, στο Δημοτικό σχολείο που εργάζεται και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση εργαζομένων των ΟΤΑ στο χώρο της ΔΕΘ. Επίσης ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου οδηγούν τους εργαζομένους στα δικαστήρια με τις κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία.

Ό,τι και να κάνουν, όσες συλλήψεις και προσπάθειες τρομοκράτησης και να γίνουν, ο αγωνιστής λαός δε θα υποταχθεί. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας, ενάντια στα μνημόνια με πείσμα και αποφασιστικότητα, αλλά και οι αγώνες τους θα αναπτυχθούν και θα κλιμακωθούν ενάντια σε κάθε απόλυση, κάθε αντεργατικό μέτρο, για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης – ΕΕ -ΔΝΤ-κεφαλαίου, για να ζήσει ο λαός ζωή αξιοβίωτη κι όχι την κόλαση που του ετοίμασαν.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων ζητά:
 
Να σταματήσει άμεσα, κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων.
Άμεση απελευθέρωση και αθώωση των συλληφθέντων!




ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΏΝ "ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΪΡΗΣ"

Καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές συλλήψεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, μια μέρα μετά τη διαδήλωση εργαζομένων σε συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ όπου έδινε συνέντευξη ο Γερμανός πρέσβης, η αστυνομία κάνοντας χρήση των σχετικών βίντεο, συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, το δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

Πρόκειται για τρομοκρατικές συλλήψεις που στοχεύουν στη φίμωση κάθε πολίτη που θέλει να εναντιωθεί στις μνημονιακές πολιτικές που σαρώνουν τα εργασιακά δικαιώματα, διώχνουν από τη δουλειά χιλιάδες εργαζόμενους και επιβάλλουν την εξαθλίωση σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Οι συλλήψεις, η κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, δεν μπορούν να κάμψουν το λαϊκό αγωνιστικό φρόνημα. Σήμερα, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός παλεύει για ψωμί – παιδεία – λευτεριά, δουλειά για όλους, δημόσια παιδεία και υγεία, ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν καταστέλλονται.

· Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το Τμήμα Κυκλάδων της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής

Α.Π. 390
Ερμούπολη, 17 Νοεμβρίου 2012


Το Τμήμα Κυκλάδων της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής καταδικάζει τη σύλληψη των εργαζομένων στους Δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά και του εκπαιδευτικού Αγαπητού Θανάση γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση εργαζομένων των Ο.Τ.Α. στο χώρο της Δ.Ε.Θ. .

Η συγκυβέρνηση προσπαθώντας με κάθε τρόπο να περάσει την πολιτική που εξοντώνει την κοινωνία, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει εναντίον όσων αγωνίζονται. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συλλήψεις αυτές έγιναν μία μέρα πριν την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να αποσυρθεί κάθε κατηγορία εναντίον τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου