Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ: Δελτίο Τύπου για τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων


Ερμούπολη, 09-11-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ψήφιση του Μνημονίου 3 στη Βουλή τίθεται σε εφαρμογή ένα πακέτο μέτρων,
που αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε εξόντωση του συνόλου των εργαζομένων της χώρας. Μεταξύ των άλλων προχωρά η πλήρης κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με κατάργηση του 8ώρου, ενώ ξεκινά ένα πογκρόμ απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα κόβονται για άλλη μια φορά μισθοί και συντάξεις και προχωρά η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες χαιρετίζει και στηρίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων: στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στην Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν την πρώτη έμπρακτη αντίσταση των δυνάμεων της εργασίας στα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού της συγκυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού. Αν εφαρμοστούν θα ρίξουν στην πιο αισχρή εξαθλίωση ολόκληρο το λαό και την κοινωνία.

Με τις κινητοποιήσεις αυτές οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τις γραφειοκρατικές ηγεσίες των Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των περισσότερων Ομοσπονδιών, που για άλλη μια φορά, μεταθέτουν την ημέρα της δράσης για τη «Δευτέρα παρουσία», βάζοντας ουσιαστικά και συνειδητά πλάτη για να περνάει κάθε κυβερνητικό μέτρο.

Ο αγώνας ενάντια στον αντεργατικό - αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2013, για να ματαιώσουμε την ψήφισή του, μόλις αρχίζει. Ο αγώνας αυτός για να είναι αποτελεσματικός, θα πρέπει να στοχεύει στη συνολική ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής και όχι απλά σε μια κυβερνητική εναλλαγή. Είναι αγώνας για να διαγραφεί το σύνολο του χρέους (καθώς δεν υπάρχει τμήμα για το οποίο ευθύνεται ο λαός μας), για να σπάσει ο εργαζόμενος λαός τα δεσμά μνημονίων και των μηχανισμών ΕΕ και ΔΝΤ, για τη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με στόχο και γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού όπου θα περάσουν στην κοινωνική ιδιοκτησία τα εργαλεία και οι υποδομές που αφορούν τουλάχιστο στα δημόσια αγαθά: Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση -Πρόνοια – Ενέργεια – Τηλεπικοινωνίες – Υποδομές- Μεταφορές - Φυσικοί Πόροι – Τράπεζες.

Καλούμε σωματεία κι φορείς εργαζομένων να πάρουν αποφάσεις για το μπλοκάρισμα και την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα!

Μέσα από Συνελεύσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους, απεργιακές επιτροπές και με συντονισμένη ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και οργανωμένη πολιτική ανυπακοή, μπορεί ν’ ανατραπεί αυτή η πολιτική. Δεν πρέπει να σταματήσουμε ώσπου να πάρουν πίσω όλα τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει.

Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου