Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

A' ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Ψήφισμα για την Παιδική-Εφηβική Bιβλιοθήκη Ερμούπολης.


        Η ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων εκφράζει τη συμπαράστασή της στο αίτημα των γονέων της Σύρου για τη λειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης και θα στηρίξει, με όποιον τρόπο της ζητηθεί, τον αγώνα αυτό.

Έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από τη μέρα που φάνηκαν οι προθέσεις της κυβέρνησης για την τύχη των Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, με τη μη ανανέωση των συμβάσεων για τους υπαλλήλους που εργάζονταν σ' αυτές. Οι κυβερνήσεις σε αυτό το διάστημα, πιστές στο στόχο του περιορισμού των κοινωνικών παροχών, οδήγησαν στο λουκέτο και τις Παιδικές και Εφηβικές Βιβλιοθήκες, οι οποίες παίζουν καταλυτικό ρόλο στο μορφωτικό χαρακτήρα των νέων και ανεβάζουν το πολιτιστικό επίπεδο της κοινωνίας. Μέσα σ' αυτές τα παιδιά γνώρισαν το θέατρο, τη μουσική, τη ζωγραφική, τις τέχνες και, φυσικά, το βιβλίο, κι έμαθαν να το χαίρονται, να το αγαπούν και να το αναζητούν. Είναι πόλος έλξης για παιδιά και εφήβους, αφού εκεί οργανώνουν σωστά το χρόνο τους, το νου τους, τη δημιουργική τους πνοή, την παρέα και τον μελλοντικό τους προσανατολισμό στη ζωή. 

Καλούμε τα σωματεία, τους γονείς και τη Δημοτική αρχή να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία της Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης. Τα ψηφίσματα συμπαράστασης δεν είναι αρκετά για να αποκρούσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου