Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Α' ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Για την 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 και 7 Νοέμβρη




         Η επίθεση της μαύρης συμμαχίας του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματα του λαού βρίσκεται στην κορύφωσή της. Την Τετάρτη 7 Νοέμβρη η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση μέτρων που φέρνουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας πολλά χρόνια πίσω. Η βάρβαρη – ταξική πολιτική δεν έχει όρια, προβλέπει για το 2013 μέτρα 14,2 δις, προαναγγέλλοντας νέα μέτρα ύψους 4,6 δις ευρώ για τη διετία 2015 – 16, προετοιμάζοντας μια εφιαλτική τετραετία για τους εργαζομένους. Εκτοξεύουν την ανεργία και τη δυστυχία. Πρόκειται για την ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη και των εργαζομένων της σε σκλάβους του 21ου αιώνα, με αμοιβές των 200-300ευρώ, χωρίς σύνταξη – ασφάλιση – υγεία - παιδεία, με ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου και των κρατικών υποδομών, χωρίς καν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην εκπαίδευση προβλέπονται υποχρεωτικές μεταθέσεις, συγχώνευση και κλείσιμο σχολικών μονάδων, απολύσεις, διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης, υποχρηματοδότηση των σχολείων, αξιολόγηση – χειραγώγηση και τελικά διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. 

Την ίδια ώρα είναι ορατές οι πρώτες ρωγμές της συνοχής της αντιλαϊκής κυβέρνησης, όπως φάνηκε και από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, αλλά και από την κήρυξη ως αντισυνταγματικών των διατάξεων για μείωση των συντάξεων. Την αδυναμία των πάνω πρέπει να την εκμεταλλευτούμε οργανώνοντας συνολικό και πολιτικό αγώνα με όλα τα μέσα, με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και διάρκεια, αγώνα ανατροπής! 
 
Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν και η διαμαρτυρία δεν αρκεί. 

Το διήμερο 6 και 7 Νοέμβρη πρέπει να είναι η αφετηρία αυτού του αγώνα. Καλούμε τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους σε μαχητικές διαδηλώσεις οι οποίες θα πρέπει να κλιμακωθούν μέχρι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, μέχρι να νικήσουμε!

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΞΩ η ΤΡΟΪΚΑ και το ΔΝΤ

Όλοι στις συγκεντρώσεις ΤΡΙΤΗ & ΤΕΤΑΡΤΗ 10:30 π.μ
στο ΝΕΩΡΙΟ-ΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου