Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΝΑ ( ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ): Απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου



ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Π. Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ (AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)

      Με την κύρωση από τη Bουλή των νέων μέτρων του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του Προϋπολογισμού για το 2013, η τρικομματική κυβέρνηση, σε πλήρη συνεργασία με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.   συνεχίζει και διευρύνει την επίθεσή της στο σύνολο των εργαζομένων.

 Προωθούν μια ακόμη σειρά μέτρων, με τα οποία καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον 13ο και 14ο μισθό, περικόπτουν συντάξεις (κύριες και επικουρικές για 5η φορά) και το εφάπαξ, διαλύουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, πάνε την σύνταξη στα 67 με στόχο τα 70 και μετατρέπουν την Ασφάλιση από Κοινωνική σε εμπόρευμα. Συκοφαντούν τον δημόσιο τομέα για να ξεπουλήσουν ότι έχει απομείνει και να προχωρήσουν ανενόχλητοι σε απολύσεις. 
 
Καταργούν το 8ωρο με νόμο που έχει ετοιμάσει η Ε.Ε. από το 2005 (!) επιβάλλοντας δουλειά έξι ημερών και μέχρι 78 ώρες την βδομάδα, την ώρα που η ανεργία πλησιάζει το ενάμισι εκατομμύριο. Προωθούν τη φορολογική λεηλασία των μισθωτών, συνταξιούχων και μικροεπαγγελαματιών και μονιμοποιούν τα αναρίθμητα χαράτσια. 
 
Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο στον λαό μας. Η αντιλαϊκή θύελλα πηγάζει από τη στρατηγική των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της Ε.Ε. με στόχο να θωρακίσουν τα κέρδη. Απαραίτητος όρος για την ανταγωνιστικότητά τους, είναι να γίνει φτηνή η εργατική δύναμη, με μείωση του κόστους μισθών και ασφάλισης, να μειωθεί κι άλλο η φορολογία στα κέρδη τους, να ιδιωτικοποιηθεί δημόσια περιουσία, επιχειρήσεις και γη, προκειμένου να διασφαλίσουν κερδοφόρα διέξοδο επένδυσης στα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαιά τους. Τα όρια που καθορίζει η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου για τις λαϊκές ανάγκες είναι τα επίπεδα μισθών Κίνας και Ινδίας. Όσο για την περιβόητη «αξιοποίηση» του δημόσιου πλούτου μέσω «επενδύσεων» των μονοπωλιακών ομίλων, ως εργαζόμενοι γνωρίζουμε από την πείρα μας πόσο βελτιώθηκε η ζωή μας απ' τα κονδύλια των ΚΠΣ, της ΕΕ και την «ανάπτυξη» όλων των προηγούμενων χρόνων, τις επενδύσεις στα «μεγάλα έργα» οδικών αξόνων και υποδομών, της «Deutsche Telecom» στον ΟΤΕ και της «Hochtief» στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» που τα πλήρωσαν και τα πληρώνουν ακόμα ακριβά.
Η φιλολογία περί «χρεοκοπίας» είναι αποπροσανατολιστική. Ο λαός χρεοκοπεί καθημερινά με την πολιτική τους. Η όποια μορφή πάρει το «ελεγχόμενο κραχ» της ελληνικής οικονομίας, μόνο χαμένους θα βρει τους εργαζόμενους.
Σήμερα, έχοντας και την πείρα των μεγάλων περσινών αγώνων που οδήγησαν στην κυβερνητική εναλλαγή, αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη δόση μέτρων, αλλά ταυτόχρονα να ξεκινήσουμε ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και Ε.Ε. για τη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με στόχο και γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού.

Ο αγώνας αυτός αφορά τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργοδότη και κλάδο, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ρήξη με τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που χρόνια τώρα, «βάζουν πλάτη» σε κυβερνήσεις και εργοδοσία, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι με «κοινωνικούς» διαλόγους και «ανταγωνιστικότητα» θα λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων. 
 
Ο αγώνας αυτός για να είναι αποτελεσματικός, θα πρέπει να στοχεύει στη συνολική ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής και όχι απλά σε μια κυβερνητική εναλλαγή ανάμεσα σε κόμματα που την υπηρετούν με επιμέρους διαφοροποιήσεις. Είναι αγώνας για να διαγραφεί το σύνολο του χρέους (καθώς δεν υπάρχει τμήμα για το οποίο ευθύνεται ο λαός μας), για να σπάσει ο εργαζόμενος λαός τα δεσμά μνημονίων και μηχανισμών, για να περάσουν στην κοινωνική ιδιοκτησία τα εργαλεία και οι υποδομές που αφορούν στα δημόσια αγαθά: Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση -Πρόνοια – Ενέργεια – Τηλεπικοινωνίες – Υποδομές- Μεταφορές - Φυσικοί Πόροι – Τράπεζες. 
 
Στα πλαίσια αυτά:
  • Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση μνημονίων και δεσμεύσεων σε Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., καθώς και του συνόλου αντεργατικών νόμων.
  • Αγωνιζόμαστε για να μην κλείσουν σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία. Να μην περάσουν οι συγχωνεύσεις οργανισμών, οι καταργήσεις φορέων, οι απολύσεις εργαζομένων.
  • Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων και ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης με μοχλό τον ΕΟΠΥΥ που στέλνει πελάτες στους εμπόρους «υγείας».
  • Αγωνιζόμαστε για Δημόσια δωρεάν και για όλους υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, τέτοιων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Λέμε όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των λιμανιών, των αεροδρομίων και του φυσικού πλούτου της χώρας.
  • Δεν θ’ ανεχτούμε τη δημιουργία καμίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης( ΕΟΖ) πουθενά στην Ελλάδα .
  • Συμμετέχουμε στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία 6-7 Νοέμβρη με στόχο την κλιμάκωση με κυλιόμενες 48ωρες μέχρι και την καταψήφιση των μέτρων από την Βουλή. Συγκαλείται νέα Γ.Σ. την Πέμπτη 8 Νοέμβρη στις 9:00 π.μ. στο κεντρικό κτήριο της Α.Δ. Αιγαίου στην Ερμούπολη για να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση.
  • Συντονιζόμαστε με άλλους φορείς και συσπειρώσεις εργαζομένων, με στόχο την πραγματοποίηση κοινών δράσεων. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα σωματεία του συντονιστικού.
  • Προχωράμε, σε συνεργασία με άλλα σωματεία εργαζομένων, σε κινητοποιήσεις σε κυβερνητικά κτήρια για την προώθηση – κλιμάκωση του αγώνα.
  • Εξουσιοδοτείται το Δ.Σ. του Συλλόγου να συγκαλεί άμεσα την Γ.Σ. προκειμένου να ληφθεί απόφαση για οποιαδήποτε κινητοποίηση. 

Ερμούπολη 05.11.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου